Spodaj je podanih vekaj nasvetov, ki jih lahko uporabite, da boste ostali motivirani na poti do vašega cilja.

Prednost dajte pomembnim nalogam

Ko si beležite seznam dela za dan in teden, najprej določite tiste naloge, ki se jim najhitreje bliža rok in imajo večji vpliv na vaš napredek pri delu. Namesto da se lotite več projektov naenkrat, se osredotočajte na eno nalogo naenkrat. Začnite s tisto najpomembnejšo, ki mora biti tekom dneva zaključena, nato pa sledite seznamu dalje.

Če se boste dneva lotili z razmišljanjem o vsem, kar morate storiti, boste kaj kmalu slabše volje in obupani. V trenutku, ko se boste osredotočili zgolj na tisto, ker je res pomembno in oddelali eno nalogo naenkrat, bo vaša motivacija na vrhuncu.

"Brez ciljev in načrtov, kako jih doseči, ste kot ladja, ki je odplula brez cilja." — Fitzhugh Dodson

Preberite motivacijske članke

Napolnite svojo pozitivno energijo z zgodbami o uspehu in pozitivnimi izkušnjami drugih z branjem navdihujočih člankov, bodisi v tiskani ali spletni obliki. Pridobite ideje drugih o tem, kako ostati motivirani in se naučite strategij, ki bodo pospešile vaš uspeh. Najboljši članki vam bodo podali korake, ki jih lahko sprejmete, da ustvarite boljše navade in dosežete svoje dolgoročne cilje. Zato le preberite motivacijski članek za dober začetek dneva ali spremenite odmor za kosilo v bolj bogato izkušnjo.

Z motivacijo pa vas ne bo napolnil le članek. Poslušate lahko na primer oddaje, podcaste, gledate videoposnetke ali berete navdihujoče citate. To lahko počnete tudi, ko se počutite preobremenjeni ali le-to vključite v vašo dnevno rutino.

»Na steni svoje spalnice imam moto: 'Ovire so tisto, kar vidiš, ko umakneš pogled s cilja.' Odnehanje ni moj stil. Samo želim narediti nekaj, kar je vredno.” — Chris Burke

Nagradite svoje zmage

Ko opravilo označite s svojega seznama opravil, tudi če gre za zelo majhno opravilo, je to zmaga, ki vas potisne korak bližje vašim ciljem in jo je treba kot tako proslaviti. Včasih je samoumevno imeti negativen odnos do dela, ta pa motivacijo odvrača. Namesto, da ste žalostni zaradi dela, ki ga morate opraviti, si vzemite čas zase in med delom proslavite svoje dosežke.

"Čez leto si boste morda želeli, da bi začeli danes." ― Karen Lamb

To seveda ne pomeni, da morate organizirati zabavo vsakič, ko opravite nalogo. Namesto tega preprosto pojdite na odmor, se raztegnete, nasmehnite in razmislite o svojem dobrem delu.

Postavite si cilje, ki jih lahko dosežete

Cilje boste lažje dosegli, če jih lahko obvladate.

"Ljudje s cilji uspejo, ker vedo, kam gredo." — Earl Nightingale

 

Vir: biznisinfo.mk, indeed.com