Ker večino časa preživimo v službi, je ključnega pomena, da v svojem delu najdemo energijo in smisel. Če se počutite, kot da ste obtičali in dvomite o svojem namenu, je to znak, da morate spremeniti poklic. Preden pa date odpoved, se prepričajte, ali imate še kakšno možnost – saj je iskanje zaposlitve pogosto lažje, če ste trenutno zaposleni.

To so možni znaki, da morate pustiti dosedanjo službo

1. Ne spoštujete svojega šefa

Raziskava razkriva, da kar 50 odstotkov zaposlenih pusti službo samo zato, da bi pobegnili od šefa. Če menite, da je vaš šef nesposoben, nezaupljiv, nepošten ali celo podkupljiv in ni možnosti za spremembo ekipe, je to znak, da razmišljate o boljših razmerah.

2. Počutite se stisnjeni v kot

Ocenite pomen in vpliv svojega dela. Se vam zdi, da delate razliko? Če je vaš prispevek nepomemben in ni prostora za namensko delo, je morda čas, da poiščete vlogo, ki je bolj v skladu z vašimi vrednotami in osebnim poslanstvom.

3. Vaši vlogi manjka neodvisnosti

Ko se delo zdi prisiljeno in ne upošteva vaših preferenc ali prednosti, to pomeni, da ste podcenjeni. Avtonomija je glavni dejavnik zadovoljstva pri delu, njeno pomanjkanje pa je lahko frustrirajoče in vas zelo demotivira.

4. Bojite se ponedeljkovega jutra

Stalna tesnoba ob nedeljah zvečer je jasen znak, da nekaj ni v redu. Če vas misel na začetek delovnega tedna navdaja s strahom, natančno določite, zakaj je temu tako. Vam celotno delo ali samo nekateri elementi povzročajo težave? Če so to zgolj določeni elementi, morda obstajajo rešitve za zmanjšanje ali odpravo tesnobe ponedeljkovega jutra. Če pa je vaše celotno podjetje razlog za to, je morda čas, da ga spremenite.

5. Ne čutite, da pripadate

Pripadnost delovnemu mestu izhaja iz usklajenosti s poslanstvom in vrednotami organizacije, hkrati pa ste prepoznani in cenjeni zaradi edinstvene vrednosti, ki jo prispevate kolektivu. Občutek pripadnosti je ključnega pomena, da lahko delujete po svojih najboljših močeh ter se počutite izpolnjene in hvaležne. Pomanjkanje pripadnosti pa je eden od treh glavnih razlogov, zakaj ljudje po pandemiji zapuščajo službe, so navedli v raziskavi.

6. Imate malo priložnosti za učenje in rast

Razmislite, ali vam vaša trenutna vloga ponuja priložnosti za inovacije. Je vaše trenutno delo za vas izziv? Ali vaše podjetje podpira učenje in osebni razvoj? Ali imate nadzor nad tem, katere učne priložnosti želite izkoristiti? Če naletite na zgornjo mejo svoje rasti, lahko to zaduši vaš potencial.

7. Ne vidite jasne poti naprej

Zadovoljstvo v vaši trenutni vlogi ni enako karierni izpolnitvi, če ni prostora za napredovanje. Brez priložnosti za razširitev svojih sposobnosti in vpliva lahko omejujete svojo poklicno rast. Ali vidite, kako napredovati pri vašem trenutnem delodajalcu? Ali obstajajo vloge, ki jih želite doseči?

Preden se odločite in zapustite službo, natančno pretehtajte te dejavnike. Premišljen pristop lahko zagotovi, da bo vaš naslednji korak tisti, ki vas bo pripeljal do večje samoizpolnitve in ​​uspehu. Ne pozabite, da ne gre le za beg pred negativnim, temveč tudi za premik k bolj pozitivnemu in koristnemu. Preverite, kakšne zaposlitve ponuja naš portal!

 

Vir: 24 sata