Eden največjih razlogov, zakaj ne moremo zajeti sape in ohraniti ravnovesja med službenim življenjem in fizičnim zdravjem, je stres. Vpliv stresa na naše telo ni vedno slab. Stres je način, kako nas naše telo ščiti pred nevarnostjo. Ko moramo nekaj narediti, na primer dokončati predstavitev velikega projekta, je stres lahko dobra stvar. Ko pa nas ta začne žreti od znotraj, nam povzroča zdravstvene težave in pobere vso energijo, to pomeni, da smo pod hudim stresom. A tudi to vrsto stresa lahko obvladate.

Izdihnite stres in vdihnite zdrav življenjski slog

Ste ves čas utrujeni? Ko se tako počutimo, najprej pomislimo, da nimamo izhoda. A s sledečimi majhnimi koraki lahko spremeniš ves svoj svet.

Telesna aktivnost

Jutranji sprehod v službo bo zagotovo izboljšal vaše razpoloženje in v trenutku se boste počutili bolj motivirani. Med hojo lahko poslušate glasbo ali podcast in se naučite nekaj novega. Na ta način vaši možgani ne bodo omejeni le na službene informacije.

Pijte vodo in jemljite vitamine

Naši možgani potrebujejo vodo in kakšen dodatek, da se lahko osredotočijo in skoncentrirajo na opravljanje dela. Ker nam ni vsa hrana, ki vsebuje določene vitamine, všeč, poskrbimo, da le-te dopolnimo na drugačen način. Vodo pa pijte tudi na delovnem mestu, a se izogibajte ustekleničeni vodi. Delodajalca prosite za uporabo reverzne osmoze za filtracijo vode. Tako bo čista voda poskrbela, da boste v njej uživali in jo popili več.

Uravnotežena prehrana

Na prost dan si ustvarite načrt prehrane za cel teden. Obstaja veliko receptov, ki jih najdete na spletu, tiste, ki vam ustrezajo, si pa tudi shranite za prihodnje. Na takšen način boste porabili manj denarja in hkrati bolje jedli. Prav tako zjutraj ne boste zgubljali časa s pripravo kosila in po delu ne boste naročili hrane za domov. Z zdravo in uravnoteženo prehrano se bo vaše telo počutilo lažje in bolj energično, bolje boste spali ter okrepili svoj imunski sistem.

Ohranjanje zdravega življenjskega sloga ni nekaj, kar se zgodi kar tako, brez kakršnega koli truda z vaše strani. Z organizacijo zdrave in uravnotežene prehrane za teden dni, sprehodom v službo, razsvetljevanjem uma z različnimi podcasti, pitjem vode in uživanjem prehranskih dopolnil se bo vaše telo počutilo napolnjeno z energijo. Nič ni pomembno, če ne skrbite zase.