Ponujamo 161 oglasov!
Sektor dela: 

Regija: 

Izobrazba: 

Dela v EU lahko iščete le po ključnih besedah. zbriši in zapri kriterije iskanja išči
Tip oglasaSektor dela

Regija


Izobrazba


Orodja / RSS
RSS ogled

Udobno in avtomatizirano obveščanje

Spremljanje objav prostih delovnih mest ter člankov iz našega Kariernega centra na portalu Zaposlitev.net je omogočeno tudi v formatu RSS. Na tak način ste lahko hitro in pregledno obveščeni o novih objavah na straneh Zaposlitev.net.

V Sloveniji smo bili med prvimi ponudniki informacij v RSS obliki in verjetno prvi zaposlitveni portal na svetu, ki je svojim uporabnikom omogočal branje prostih delovnih mest prek RSS.Kaj je RSS?

S stališča uporabnika je RSS program, ki si ga uporabnik lahko (brezplačno) sname z interneta in si ga namesti na svojem računalniku. Ta program samodejno preverja na izbrani spletni strani ali je prišlo do novih objav in če se to zgodi, uporabnika o tem tudi obvesti.

Primer:
Iščem zaposlitev in bi rad bil obveščen o vseh novih zaposlitvenih oglasih. Če si nastavim RSS obveščanje to zame pomeni, da bom takoj, ko bo oglas objavljen na straneh Zaposlitev.net, obveščen tudi sam. Izpisal se bo kratek opis ter naziv delovnega mesta, ki je bilo pravkar objavljeno. Pri tem pa bom obiskal portal www.zaposlitev.net le v primeru, da se mi bo oglas zdel zanimiv ter bom želel zvedeti o oglasu več.

Kaj pridobim z RSS?
Glavna prednost RSS-a je, da dobite natančno tiste informacije, ki jih potrebujete - v danem primeru seznam novo objavljenih zaposlitvenih oglasov. Tako lahko hitro in pregledno spremljate nove oglase.Želim RSS - kaj potrebujem?

Postavitev RSS-a v sedmih korakih:

1.   Obiščete spletno stran www.feedreader.com ter si snamete program za branje RSS novic
2.   Program si namestite ter ga poženete
3.   V levem meniju (nahajate se že v programu) z miško izberete "My feeds", kliknete na desni gumb miške       ter izberete "Add folder"
4.   V polje "Folder name", ki se pojavi, zapišete Zaposlitev.net
5.   S kurzorjem miške se postavite na direktorij "Zaposlitev.net", kliknete na desni gumb miške ter izberete       "New external feed"
6.   V polje, ki se vam prikaže, vpišete internetni naslov:
  • http://www.zaposlitev.net/export/rss.php za zaposlitvene oglase
  • http://www.zaposlitev.net/export/rss_clanki.php za članke iz Kariernega centra
7.   Udobno zleknjeni v svojem naslanjaču prebirate nove zaposlitvene oglase

Strani, ki vsebino ponujajo v RSS, obliki boste prepoznali po naslednjem znaku
RSS
ali
 XML
.