Regionalni zaposlitveni sejem, ki velja za največji spletni zaposlitveni sejem v Sloveniji, je letos potekal med 24. in 31. oktobrom na preizkušeni spletni platformi. Iskalci zaposlitve so za dostop potrebovali torej zgolj pametni telefon ali računalnik s povezavo do spleta. S približno 1000 oglasi za delo se je na virtualnih stojnicah predstavilo veliko različnih delodajalcev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Severne Makedonije ter Bosne in Hercegovine.

Sejem je že tradicionalno organiziral slovenski portal za zaposlovanje Deloglasnik, ki je v sodelovanju s partnerji iz regije: Moj-posao.net - Hrvaška, Poslovi Infostud - Srbija, MojPosao.ba - Bosna in Hercegovina in Vrabutovanje - Makedonija, potekal četrto leto zapored.

Sejem v številkah

Sejem je v petih dneh celodnevnega delovanja zabeležil 690.924 obiskov (približno 170.000 več, kot lani), od tega 8.672 iz Slovenije. Na razpisana delovna mesta pa se je skupno prijavilo 51.772 iskalcev zaposlitve, povprečno 52 na oglas.

Za Slovenijo je bilo mogoče obiskati stojnice podjetij W&K, Jysk, Alfastreet, Henkel in Alma career

Zanimivosti

Največ udeležencev je do sejma dostopalo preko mobilnega telefona (86 %), sledili so računalniki s 13 % in tablice (1 %). Po spolu je bilo 35 % obiskovalcev moških, 65 % pa žensk. Največ obiskovalcev sodi v starostno skupino med 45 in 54 let, in sicer 25 %. Sejem je obiskalo tudi nekaj mladih iskalcev zaposlitve (7 %).

Delodajalci so bili razdeljeni v 4 ključne kategorije in sicer Trgovina, Tehnologije, Finance in Storitve, slednja je bila najbolj obiskana.

Visoko število prijav na zaposlitvene oglase kaže, da je Regionalni zaposlitveni sejem postal priljubljena in učinkovita platforma za iskalce zaposlitve in delodajalce, saj je omogočal udeležbo iz udobja posameznika, dosegel udeležence iz različnih regij - kar povečuje možnosti za mednarodno zaposlitev, udeležencem in razstavljavcem prihranil veliko časa in stroškov ter interaktivno omogočal boljši pogled v podjetja.

Pri Deloglasniku si pri iskanju kadra prizadevamo za povezanost in vzajemnost, zato na spletni strani Regionalnega zaposlitvenega sejma preverite, kaj vse ponuja in se ga naslednje leto udeležite tudi vi!