V mesecu novembru smo vas, bralce Portala Deloglasnik, spraševali kakšne so vaše novoletne zaobljube?

Glede na to, da vas je največ, kar 77 % odgovorilo z zamenjava delovnega mesta, si poglejmo, zakaj je praznični čas idealen za iskanje nove zaposlitve in da za to letos še ni prepozno!

Med prazniki ste morda doma in prosti

Zato si lahko vzamete čas in se posvetite iskanju nove službe. Res je, da se po večini čas preživlja z družino, peče piškote in greje pred kaminom, a kdo je rekel, da si ne smete vzeti časa zase in poslati kakšen življenjepis, v katerega vključite voščilnico in potencialnemu bodočemu delodajalcu zaželite vse dobro v novem letu? Medtem ko se ostali predajajo čarom praznikov lahko za vas to pomeni, da je konkurenca manjša.

Spoznavanje novih ljudi

Ste že bili na kakšnem praznovanju ali zabavi? Praznični čas je odlična priložnost za mreženje in spoznavanje novih ljudi na bolj osebni ravni, ki vam pri iskanju službe na dogi rok lahko koristi! Ljudje so tam večinoma dobre volje in sproščeni ter je z njimi lažje začeti pogovor. Zato le ne preživite praznikov doma na kavču.

Pošiljanje voščilnic sebi v prid

Tako je, po pošti (ne tisti elektronski) pošljite novoletno voščilnico svojim bivšim sodelavcem, sedanjim sodelavcem in zakaj ne še tistim, s katerimi bi si želeli sodelovati? Glede na to, da si med seboj voščilnice vedno redkeje pošiljamo, bo to zagotovo pustilo prazničen vtis!

Tukaj lahko preverite vaše lanske novoletne zaobljube!

Vrnimo se nazaj k anketi. Lastno podjetje si želi odpreti 12 % vprašanih, na delovnem mestu pa kave ne bo več pil 1 % vprašanih. Kot zanimivost lahko dodamo, da lahko s prenehanjem pitja kave zmanjšate stres in anksioznost, ki vam ju morebiti povzroča delo. Z drugo je odgovorilo 9 % bralcev našega portala, kjer ste dodali:

»Nimam zaobljub, ker mi to povzroča prevelik psihični pritisk« - komentar anketiranca/ke.

Deloglasnik vam želi prijetne praznike in obilo dobrega v letu, ki prihaja!

Viri: Dnevnik, Deloglasnikova anketa