Živimo v dobi, ko se je umetna inteligenca počasi, a zanesljivo in nepovratno prikradla v vse sfere našega življenja. Medtem ko so nekateri nad spremembami navdušeni, saj prinašajo tehnološki napredek, so drugi precej skeptični.

Preverite, kaj prinaša Akt Evropske unije o umetni inteligenci!

Zaskrbljenost glede vpliva umetne inteligence na našo družbo, tako kot na poslovno okolje, je raznolika in globoko zakoreninjena.

Prav ta tema bo v ospredju prihajajoče konference HR Days v Rovinju, 8. in 9. maja .

AI je prispel, smo pripravljeni?

S predavanjem 'The good, the bad & the ugly of AI' nam bo strokovnjakinja za umetno inteligenco Geertrui Mieke De Ketelaere razkrila vse, kar nismo vedeli, da želimo vedeti o umetni inteligenci v svetu HR.

Geertrui je pridobila neverjetno bogate izkušnje v svojih 28 letih dela za vodilna multinacionalna podjetja, kot so IBM, Microsoft, SAP in SAS, s poudarkom na področju podatkov in analitike. Iz njenih izkušenj izvira strokovno razumevanje potenciala umetne inteligence in izzivov, s katerimi se soočamo.

Skupaj se bomo podali v dinamično raziskovanje vpliva in vrednosti umetne inteligence na področju človeških virov

Začela bo pozitivnimi stranmi, kjer bo izpostavila področja, kjer umetna inteligenca prekaša človeške zmožnosti. Vendar pa bo hkrati poudarila pomen človeške inteligence in potrebo po simbiotskem sodelovanju med človekom in tehnologijo.

Za tem bo obravnavala "slabe" vidike, pri čemer bo izpostavila pogoste pasti in izzive, s katerimi se soočajo podjetja pri izvajanju projektov umetne inteligence, vključno z napakami v podatkih in pristranskostjo. Omogočila nam bo vpogled v reševanje teh problemov in navigacijo za uspešno integracijo umetne inteligence v prihodnosti.

Predavanje se bo zaključilo z nekaterimi "grdimi" realnostmi, pri čemer bo poudarila potencialno zlorabo umetne inteligence na področjih, kot so lažne novice in manipulacija.

Da bi o tem izvedeli še vem, se vidimo v Rovinju na 12. konferenci HR Days, kjer bomo skupaj raziskovali vse vidike umetne inteligence v kontekstu človeških virov. Partnerji konference so Algebra, Employer partner in DeeP Project.