Tudi letošnje poletje je zaključila konferenca HR Days. Dogodek, ki je potekal 20. in 21. septembra v Rovinju na Hrvaškem, je združil kadrovske strokovnjake ter obiskovalcem ponudil edinstveno priložnost, da ugotovijo, kako pritegniti in obdržati najboljše zaposlene v svojem podjetju.

Zrduževnaje kadrovskih strokovnjakov

Na konferenci, ki je potekala v Hotelu Lone, so bili združeni najboljši predavatelji, med drugimi poslovni vodja Nigel Jeremy, soustanovitelj podjetja Wonder Steve Usher, dogodek pa je otvoril izkušen poslovni svetovalec Oliver Medill. Slednji je napolnil največjo dvorano hotela, ki sprejme kar okoli 500 gledalcev.

Vzdušje je bilo sproščeno, predavatelji pa so poleg splošnih predavanj imeli še zasebne delavnice, na katerih so se dotaknili različnih tematik. Strokovnjaki vedo, da so zaposleni srce in duša vsakega podjetja ter da je skrb zanje predpogoj za poslovni uspeh. To so poskušali predati naprej udeležencem in nas s tem naučiti upravljanja s človeškimi viri.

Ker ima na poslovno uspešnost velik vpliv tudi medgeneracijsko sodelovanje, je celoten dogodek zaključila okrogla miza z osrednjo tematiko zaposlovanja generacije Z – mladih, rojenih po letu 2000, ki so ravnokar začeli prihajati na trg dela. Na odru so bili prisotni govorci vseh trenutno delovno aktivnih generacij in predstavili »gradnjo mostu« med njimi.

Najboljše regionalne kadrovske prakse

V okviru konference so bila nagrajena podjetja, ki se lahko pohvalijo z Najboljšimi regionalnimi kadrovskimi praksami. Med prijavljenimi projekti smo sicer pogrešali še kakšno slovensko podjetje, da bi lahko proti ostalim podjetjem iz regije sodelovali enakovredno. Vsekakor se je v oddajo Regionalnih praks vključilo veliko podjetij, med najboljših pet pa se uvrstilo tudi eno slovensko. Po predstavitvi praks občinstvu in ocenah strokovne žirije je slovensko podjetje NIL D.O.O. zasedlo drugo mesto.

Sproščeno vzdušje

Poleg dogajanja v predavalnicah je bilo ves čas prisotno živahno vzdušje – razna podjetja so se predstavljala s stojnicami, med seboj smo vezali nova poznanstva, se družili, dišalo je po kavi in ves čas smo si lahko privoščili kaj za pod zob – rogljiček, pitico, muffin in slane prigrizke.

Ob koncu prvega dne se nam je v spomin vtisnil koncert Matije Cveka, ki je na noge dvignil vse nas. Plesali smo na kar tri ure dolg koncert in se imeli super.

Za konec lahko dodamo, da je bila izvedba celotne konference HR Days na zelo visokem nivoju in na odlični lokaciji. Že čakamo na naslednje leto!