Opraviti vse pred odhodom

Pred odhodom na dopust je pomembno, da ostanemo produktivni, saj bi verjetno radi uživali v zasluženem počitku. Zato si moramo zadnje delovne dni dobro načrtovati, da dokončamo vse obveznosti v času. Prav tako moramo pisarno in dokumente razporediti tako, da bodo sodelavci vedeli, kje lahko kaj najdejo med našo odsotnostjo. Na dopustu pa je pomembno, da si vzamete čas zase in se popolnoma sprostite. Če je nujno potrebno, si točno določite, kdaj boste pogledali elektronsko pošto in odgovarjali na klice.

Avgustovska anketa

V avgustovski anketi smo vas, bralce našega portala, spraševali, »Kako ste produktivni pred odhodom na dopust«. Poglejmo si, kaj ste nam zaupali.

Večina (62 %), vas je odgovorila, da ste produktivni kot običajno.

»Moja produktivnost ne sme škodovati podjetju in drugim zaposlenim, ki še čakajo na svoj dopust ali pa so prišli že nazaj. Svojega dela ne prelagam na druge, saj je to moja zadolžitev, dopust je pa zgolj pravica in nagrada za dosedanje delo, kjer bom imela dovolj časa svojo produktivnost popolnoma odklopiti« – komentar anketiranke.

Slaba petina vprašanih (18 %), vas pravi, da vaša produktivnost pred odhodom na dopust pada.

Sledite tisti, ki ste odgovorili, da ste neproduktivni in pred odhodom tudi na delovnem mestu mislite zgolj na dopust (11 %).

»Drugo« je odgovorilo 7 % vprašanih, tukaj ste največkrat navedli, da ste pred odhodom na dopust na delovnem mestu veliko bolj produktivni.

»Sem bolj produktiven, saj želim pred dopustom čim več urediti« – komentar anketiranca.