Danes je za privabljanje vrhunskih talentov potrebno več kot samo plača in stabilnost. Najboljši iskalci zaposlitve iščejo več. Iščejo podjetja, ki so v skladu z njihovimi vrednotami in ponujajo pozitivno kulturo na delovnem mestu. Iščejo delodajalca po izbiri.

Blagovna znamka delodajalca, ugled ali podoba podjetja je pripoved, ki potencialnim zaposlenim pove, zakaj bi morali delati za vaše podjetje. Predstavlja vaše edinstvene predloge vrednosti zaposlenih in korporativno kulturo ter globlje odmeva pri ljudeh, za katere želite, da delajo v vašem podjetju.

Prepoznavnost blagovne znamke delodajalca igra ključno vlogo pri privabljanju in ohranjanju vrhunskih talentov. Močna podoba podjetja vas loči od vaših konkurentov in vam pomaga ustvariti pozitiven ugled ter izboljšati splošno dojemanje vaše blagovne znamke.

Sledi sedem nasvetov, kako povečati prepoznavnost in ugled blagovne znamke.

1. Izkoristite družbene medije

Uporabite platforme družbenih medijev, da predstavite kulturo in vrednote svojega podjetja, privabite nove sodelavce in sodelujete s trenutnimi zaposlenimi. Redno objavljanje na platformah, kot so LinkedIn, Twitter in Facebook, vam lahko pomaga ohraniti močno spletno prisotnost in doseči širše občinstvo.

2. Spodbujajte zastopanje zaposlenih

Opolnomočite svoje zaposlene, da postanejo ambasadorji blagovne znamke, tako da delite pozitivne izkušnje na računih družbenih medijev in priporočite podjetje. Priporočila zaposlenih so močno orodje za privabljanje novih talentov in krepitev vašega ugleda dobrega podjetja.

3. Optimizirajte svojo karierno stran

Poskrbite, da bo vaša karierna stran odražala ponudbo vrednosti vašega delodajalca ter poudarjala izjavo o poslanstvu in strategijo blagovne znamke vašega podjetja. Zagotavljanje podrobnih informacij o vaši kulturi, priložnostih za poklicni razvoj in ugodnostih lahko pritegne vrhunske talente in poveča stopnjo zadrževanja.

4. Sodelujte na industrijskih dogodkih

Udeležite se dogodkov v industriji in jih sponzorirajte, da povečate svojo prepoznavnost in sodelujete s kandidati za zaposlitev. Organizacija spletnih seminarjev in delavnic lahko pripomore k pozicioniranju vašega podjetja kot vodilnega na vašem področju in s tem pritegne idealne kandidate.

5. Uporabite plačano oglaševanje

Investirajte v plačane oglaševalske akcije na Facebooku, Instagramu, LinkedInu, Twitterju in drugih platformah, kot je Google Ads, da dosežete ciljno občinstvo. Uporabite privlačne vizualne elemente in sporočila, ki se ujemajo z vašo strategijo blagovne znamke, da privabite najboljše talente.

6. Zberite povratne informacije in jih upoštevajte

Redno zahtevajte povratne informacije od svojih zaposlenih in nekdanjih zaposlenih, da izboljšate svojo blagovno znamko. Odpravite morebitne negativne ocene ali pomisleke, da povečate ugled svojega podjetja kot dobrega delodajalca.

7. Spremljajte in prilagajajte svojo strategijo

Nenehno spremljajte učinkovitost svojih prizadevanj za blagovno znamko delodajalca prek meritev, kot so stopnje zadrževanja in napotitve zaposlenih. Prilagodite svoje strategije na podlagi povratnih informacij in podatkov, da si zagotovite, da ste pritegnili in obdržali prave ljudi.

Zdaj ko veste, zakaj je zavedanje blagovne znamke tako pomembno za delodajalca, naročite Employer brand awarness raziskavo na delodajalec.com in ugotovite, kako širša javnost dojema vašo blagovno znamko!

Vir: vouchfor.com