Predstavljamo vam devet skrivnosti zelo motiviranih delavcev, ki bodo tudi vam pomagali postati navdih za ostale v delovnem okolju.

  1. Ne pozabite, zakaj to delate

Da se zavedate, kaj delate, je lahko dobra motivacija, posebej ko se počutite potrti. Ko imate v mislih razlog, zakaj to delate, dela ne boste videli kot nekaj, kar morate narediti. Ta razlog daje vašemu delu pomen, ki spodbuja motivacijo.

  1. Velike cilje razdelite na več manjših

Tako bodo tej lažje dosegljivi, saj lahko pogled na ogromno zalogo dela hitro ubije vašo motivacijo. Pri pogledu na večje naloge je težko najti izhodišče za začetek. Zato si vzemite čas in večje naloge razdelite na manjše in lažje dosegljive. S tem ne boste pridobili le natančnejšega poteka dela, ampak tudi vedno več motivacije, ko uspešno opravite posamezni del naloge.

  1. Počistite svoj delovni prostor

Med kupi papirja delo postane zahtevno, pa še najdete ne tistega, kar potrebujete. Natrpani prostori motijo koncentracijo in so lahko vir stresa ter razlog za odlašanje. Poskrbite, da bo vaš delovni prostor vedno čist in urejen. To storite tako, da po vsaki uporabi stvari vedno vrnete na svoje mesto. Poleg tega si prinesite kakšno rastlino ali fotografijo, ki vas navdihuje in spodbuja vašo motivacijo.

   4. Vzemite si čas za odmor

Dolgotrajno delo brez prestanka lahko povzroča bolečine v hrbtu in vratu, utrujenost ter izgorelost, zaradi česa postanete nemotivirani. Med zadanimi nalogami si torej privoščite odmor, da si zbistrite misli. To je lahko na primer sprehod po hodniku, krajša zamenjava prostora ali skodelica kave.

  1. Prednost ima vaše dobo počutje

Da bi imeli več motivacije, morate biti tudi sami v dobri formi. Zato ne pozabite na svoje duševno in telesno zdravje. Najdite čas za telovadbo, preživljajte čas s prijatelji in družino ter se odpravite v naravo.

  1. Poskusite nekaj novega

Rutina lahko hitro postane monotona in dolgočasna. Če pa vaš vsakdan popestrite s čim novim, vam bo to prineslo dodatno motivacijo, ki se bo izražala pri vašem delu. Naučite se novih veščin, ki vam bodo prišle prav pri delu, ki ga morate opraviti. Tako bo nov način dela postal bolj zanimiv, kot je bil do sedaj.

  1. Bodite hvaležni

Zavedajte se dobrega, ki se dogaja okoli vas. Zahvalite se sodelavcem, ki vam pomagajo pri doseganju ciljev, bodite hvaležni za službo, ki jo imate in spoštujte delodajalce. To vam bo prineslo veliko dodatne motivacije.

8. Vsak dan si napišite seznam opravil

Začetek dneva brez načrta lahko kar hitro zbije vašo motiviranost. Vzemite si čas in si ob koncu dneva zapišite, kaj boste počeli naslednji dan. Tako se boste lahko dela naslednjega dne lotili takoj, brez omotavanj. dPrav tako se najprej lotite težjih nalog in si lažje pustite za na konec.

  1. S sodelavci si zgradite dobre odnose

Delo z ljudmi, s katerimi se ne razumete, vas lahko hitro spravi v slabo voljo. Lažje vam bo, če se s sodelavci spoprijateljite in se družite tudi izven službe. Med prijatelji je vse lepše.

Obdržati motivacijo med delom je ključnega pomena za učinkovitost in produktivnost ter navdihovanje ljudi okoli vas. Ostati motiviran sicer ni vedno tako enostavno, a lahko to dosežete s temi enostavnimi napotki. Razmislite o vključevanju le-teh v vaš vsakdan in ohranite motivacijo na višku.