Predpriprava

Pripravite se na pogovor. Ob sebi imejte dokazila o vseh vaših delovnih dosežkih. Pomislite na vprašanja, ki bi vam jih šef lahko zastavil in se zanje pripravite dobre odgovore.

Vprašajte se, na primer, če bi vaš predlog zavrnili, ali bi še naprej delali za isto plačo. Boste zadovoljni tudi, če vam delodajalec ponudi drugo alternativo, na primer službeni avto, obisk tečaja ali seminarja?

Pravočasnost

Preden se tega lotite, razmislite, v kakšni situaciji je trenutno vaše podjetje. Bodite potrpežljivi. Ne pogovarjajte se s šefom o povišici na hodniku, ampak se z njim dogovorite za ustrezen termin.

Predstavite svoje prednosti

Med pogovorom s šefom predstavite svoje prednosti. Pokažite, da ste koristni za podjetje. Bodite samozavestni in prepričani v to, kar govorite.

Poslušajte

Eno izmed najpomembnejših pravil pri pogajanjih je poslušanje sogovornika. Da bi razumeli, kaj vam želi povedati, morate pozorno vprašati in poslušati.

Ne prepirajte se

Jasno in natančno povejte, kaj želite. Ne pozabite, vi in ​​vaš delodajalec nista nasprotni strani. Z njim bi morali sodelovati še mnogo let. Ne gre za kratkoročno situacijo. Vaš uspeh bi moral biti uspeh vas in vašega podjetja.

Ali vas zanima, kakšno plačo bi lahko imeli na vašem delovnem mestu? Izpolnite vprašalnik za primerjavo plač tukaj!