Odločitev, da boste dali odpoved, je lahko ena izmed najbolj stresnih v življenju. Prav zaradi tega delamo napake, ki jih pod normalnimi pogoji običajno ne bi.

V junijski anketi smo ugotovili, da večina bralcev našega portala ni zadovoljna z delom, ki ga opravlja. Več o tem si lahko preberete tukaj tukaj.

To je potrdila tudi oktobrska anketa, a več o tem v nadaljevanju.

Ker je bilo poletje čas za sprostitev, ste morda končno zbrali pogum in s šefom spregovorili o povišanju plače, se odločili za vpis na izobraževanje, s katerim boste izboljšali svoje veščine ter pridobili nova znanja ali pa ste se po dolgem razmišljanju o vseh razpoložljivih možnosti trdno odločili, da je prav z novim letom čas, da si poiščete novo (in boljšo) službo.

Ne glede na razloge, zaradi katerih nameravate dati odpoved, se potrudite, da bo odhod čim lažji. To vam ne bo prineslo le boljšega počutja ob zaključku odpovednega roka, ampak tudi kakšno priporočilo bodočega bivšega šefa.

Kako se izogniti napakam

Da bi se s preteklim delodajalcem razšli na prijeten način, se poskusite izogniti sledečim morebitnim napakam:

Nepravočasna napoved odstopa

Našli ste novo zaposlitev, dogovorili ste se za datum začetka, vendar delodajalca niste obvestili, da odhajate. Ne zveni zelo pošteno, kajne? Pred zamenjavo zaposlitve običajno sledi odpovedni rok, pred njim pa vedno poteka odkrit in pravočasen pogovor s šefom o vaši odločitvi. Tako ima vaše podjetje dovolj časa, da poišče primerno zamenjavo za vas, preostali čas pa lahko preživite »v miru«.

Osebi, ki vas bo nasledila, ne ponudite pomoči

Da bi se izognili navedeni napaki, si vzemite nekaj časa, preden zapustite službo in ponudite mentorstvo svoji zamenjavi. Če pa vaš naslednik še vedno ni bil najden, lahko sestavite »paket dobrodošlice« z najpomembnejšimi informacijami o delu, ki ste ga opravljali. Navedite projekte, ki ste jih delali ali vodili, pripravite mapo z dokumenti in navodili, ki bodo novemu sodelavcu olajšali prve dni na novem delovnem mestu. Če vaš naslednik začne delati preden zapustite podjetje, se ponudite, da novega zaposlenega predstavite strankam, ki jih bodo prevzeli, ter morebitnim sodelavcem, s katerimi bo sodeloval.

Odlašanje z odhodom

Nekateri ljudje, čeprav so se sami odločili, da je prišel čas za nove poslovne izzive, znajo z odhodom iz podjetja odlašati. Vendar kljub vašim najboljšim namenom in želji, da svojega naslednika čim bolj podrobno seznanite z delom, ta postopek ne bi smel trajati predolgo. Pravilnega odgovora, koliko časa še ostati na delovnem mestu, ni, saj je vsaka situacija unikatna. Običajno gre za nekaj tednov, torej za čas, ki je potreben, da se delo prenese na vašo zamenjavo. Veliko je odvisno tudi od datuma, ki vam ga določi vaš nov delodajalec.

Šef ni prvi izvedel za odhod

To je nekoliko težavno, saj mnogi ljudje sčasoma razvijejo tesne odnose s svojimi sodelavci in zato želijo odločitev o odhodu iz podjetja najprej deliti z njimi. A bodite previdni. Če najprej poveste kolegom in vaš šef tega ne izve od vas, se bo počutil nespoštovanega, kar vas lahko stane dobrega priporočila.

Tudi če sovražite svojo trenutno zaposlitev, poskusite vztrajati dovolj dolgo, da najdete novo in boljšo službo. Zato si preberite, kako priti do dela svojih sanj.

Oktobrska anketa

V anketi meseca oktobra smo vas spraševali, »Ali se čez 10 let vidite v službi, ki jo imate sedaj?«.

Zgolj 5 % vprašanih je zadovoljnih s trenutno zaposlitvijo ali pa ste odgovorili z »Drugo«8 % pa vas pričakuje, da boste delali na višji poziciji:

»Več denarja je vedno dobro« - komentar anketiranca/ke.

Največ, in sicer 82 %, je pritisnilo možen odgovor »Ne«, kar kaže na to, da se verjetno odločate za odpoved – zato smo vam nasvete, kako to storiti, opisali zgoraj. Nekateri izmed vaših razlogov za zamenjavo službe pa so sledeči:

slabi odnosi, vodenje in organizacija; prenizka plača; selitev podjetja na drugo lokacijo; stres in toksično okolje.

Pri iskanju nove zaposlitve vam Deloglasnik želi veliko sreče!

Vir: biznisinfo.mk, Deloglasnikova anketa